söndag 20 oktober 2019

3 x Ekensten

Rec.ex. från Nypon förlag - tack!
Ann-Charlotte Ekenstens böcker är välbekanta hemma hos oss och när vi öppnade kuvertet med böckerna så fick jag omedelbart läsa Linus och Raja. Båda mina barn tycker mycket om serien Djurdoktorn och är väldigt avundsjuka på Linus som har en mamma som är veterinär. Den här gången är det inget djur som är sjuk utan Linus och hans mamma ska hjälpa till på zoo med att sköta elefanten Rajas fötter. Den här boken är spännande för att den handlar om ett så pass stort och respektingivande djur, men den är rolig också. För den som vill läsa själv så är texten lättillgänglig och uppdelad i korta kapitel.

Bilderna i serien Minifakta brukar alltid vara otroligt fina och fotona i Minifakta om djurungar vid vatten är inget undantag. Ljuvligt söta bävrar, tumlare, gråsälskutar, minkar och  - vår favorit - uttrar kombinerat med lätta texter med fakta om djuren gör den här boken, och de andra i serien, till en perfekt första faktabok för egen läsning.

Den sista boken i kuvertet är den tredje delen i serien om Tyras husvagn. I Utelåst är Tyra och hennes pappa ute på äventyr igen i sin lilla husvagn Silverkulan. Pappa vill som vanligt titta på fåglar, men Tyra vill bada. Som tur är går det bra att kombinera aktiviteterna. Men när de kommer tillbaka till husvagnen kan de inte öppna dörren - den har gått i baklås. Vad ska de göra nu?
Böckerna i den här serien är också lättlästa, men har lite mer text och är lite längre än t.ex. Djurdoktorn och passar därför bättre för de barn som kommit lite längre i läsningen. Har man erfarenhet av campinglivet finns här mycket igenkänning.

Alla inlägg jag skrivit om författarens tidigare böcker finns här.

Djurdoktorn: Linus och Raja
Författare: Ann-Charlotte Ekensten
Illustratör: Carolina Ståhlberg
Förlag: Nypon (2019)
ISBN: 9789178253463
Finns t.ex. hos BokusAdlibris, i din lokala bokhandel eller på biblioteket.


Minifakta om djurungar vid vatten
Författare: Ann-Charlotte Ekensten
Förlag: Nypon (2019)
ISBN: 9789178253012
Finns t.ex. hos BokusAdlibris, i din lokala bokhandel eller på biblioteket.


Tyras husvagn: Utelåst
Författare: Ann-Charlotte Ekensten
Illustratör: Anna Westin
Förlag: Nypon (2019)
ISBN: 9789178253746
Finns t.ex. hos BokusAdlibris, i din lokala bokhandel eller på biblioteket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar