onsdag 30 oktober 2019

Läslovstips 3: Glitterflickan


Idag kommer läslovstipset direkt från vabb-soffan där jag hänger med min febriga dotter. Vi hade inte planerat höstlovsledigt för barnen - det skulle hända massor av roliga saker på fritids - men så blev det så här sjukläger istället. Trist. Men då kan vi ju å andra sidan läsa.

Boktips nummer tre är en bok jag läste redan i våras, men som passar fint att läsa nu när det är Halloween-tider. Glitterflickan av Moa Eriksson Sandberg handlar om Eva-Lottie. Hennes mamma är författare och har hyrt ett hus på landet där hon och Eva-Lottie ska tillbringa sommaren. Mamman ska skriva klart en roman och kommer inte ha mycket tid för annat. Eva-Lottie valde trots detta att följa med eftersom det har skurit sig mellan henne och bästa kompisen Noam. Hon var heller inte sugen på att vara med sin pappa hela sommaren. Huset de hyr är gammalt och både det och trädgården är ganska läskiga. Eva-Lottie blir inspirerad att skriva en bok hon också - en spökhistoria! När Eva-Lottie inte skriver går hon på upptäcktsfärd. På fjärde våningen i huset bor Gloria, en gammal dam som har varit filmstjärna i USA. De blir vänner och Eva-Lottie tycker om att höra henne berätta om husets historia. Eva-Lottie tror inte på spöken, men huset ger henne kalla kårar. En hel del mystiska saker inträffar och det verkar också vara något ovanligt med Gloria.

Glitterflickan är en mysig liten spökhistoria om man kan säga så. Här finns en lagom blandning av realism, där teman om både författarskap och kroppsuppfattning vävs in, och stillsamma läskigheter. Det är en lättillgänglig bok med bra läsflyt som jag tror kan passa många. 

Glitterflickan
Författare: Moa Eriksson Sandberg
Förlag: Rabén & Sjögren (2019)
ISBN: 9789129712759
Finns t.ex. hos BokusAdlibris. Omnible eller i din lokala bokhandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar