tisdag 25 december 2018

24 goda gärningarDet var inte lätt att hålla sig till att bara läsa den här boken som en julkalender - ett kapitel om dagen - men jag lyckades och det var roligt att låta läsningen följa bokens datum.

I 24 goda gärningar av Jenny Fagerlund får vi följa Emma som för två år sedan förlorade sin man - på julafton av alla dagar. Hon kämpar med skuld och sorg och känslorna blir allt värre när julen närmar sig.

Emmas syster tjatar på henne om att hon ska skaffa sig en hobby för att komma ut ur sin lägenhet och träffa nya människor, men istället bestämmer hon sig för att hon ska utföra 24 goda gärningar. En för varje dag fram till julafton.

De goda gärningarna medför att Emma får flera nya människor (och en hund) i sitt liv. Hennes lilla presentbutik, som hon har skött lite halvhjärtat sedan makens död, blir en mötesplats och Emma börjar långsamt, långsamt våga öppna sitt liv och sitt hjärta igen.

Den här boken är verkligen väldigt mysig. Det är feelgood utan att vara för sockersött och den har ett väldigt bra läsdriv. Riktigt härlig julläsning!

Jag har tidigare läst Med hälsning från Båstad av samma författare.

24 goda gärningar
Författare: Jenny Fagerlund
Förlag: Norstedts (2018)
ISBN: 9789113083162
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar