torsdag 27 december 2018

Kråke x 2

Jag har hängt med Kråke ganska länge. Först när jag jobbade med böckerna och sedan när jag läste dem (om och om igen) för mina barn. Fortfarande åker någon av bilderböckerna fram igen när sonen blir sugen.

Men Kråke har växt och det finns kapitelböcker om honom i serien "Mera Kråke" och de skrivs också av Marie Bosson Rydell och illustreras av Jessica Lindholm. De här två är de senaste och de har jag av någon anledning inte bloggat om. 


I Kråke och Lubbas tävlar ska de två delta i en agilitytävling. Men något verkar inte stå helt rätt till med Lubbas - hans nos verkar inte fungera riktigt som den ska. Kråke är dessutom nervös för hur han ska komma ihåg alla turerna i tävlingen.

Boken är ganska detaljerad och välresearchad när det kommer till fakta om hundar och agility, så boken passar kanske allra bäst för den som är intresserad eller vill lära sig mer om det. Men lite av Kråkes vanliga klurighet finns här också och det är spännande att följa hur det går i tävlingen.I Kråke gör affärer vill Kråke och hans kompisar tjäna pengar för att kunna åka till ett nöjesfält. Kråkes farfar hjälper dem att starta ett företag där de bakar och säljer bullar. Boken blir en enkel introduktion till företagsekonomi på ett tydligt och lekfullt sätt. Exemplet med att sälja bullar blir väldigt konkret och barnkära och kommer säkert inspirera flera att göra liknande saker.

De här böckerna passar bra för högläsning och och för egen läsning för de barn som klarar lite längre kapitelböcker.


Kråke och Lubbas tävlar
Författare: Marie Bosson Rydell
Illustratör: Jessica Lindolm
Förlag: Idus (2017)
ISBN: 9789175775135
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Kråke gör affärer
Författare: Marie Bosson Rydell
Illustratör: Jessica Lindolm
Förlag: Idus (2018)
ISBN: 9789175777436
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar