onsdag 26 december 2018

En dag i december


En dag i december av Josie Silver är en berättelse som hade passat hur bra som helst som film. Den har alla ingredienser för ett romantiskt förvecklingsdrama. Men det är en alldeles utmärk bok för julläsning också!

Boken handlar om Laurie som en snöig decemberdag får syn på drömmannen genom ett bussfönster. Laurie har aldrig trott på kärlek vid första ögonblicket, men det måste vara så här det känns, tänker hon. När bussen åker iväg är ögonblicket över, men hon kan inte helt släppa tankarna på mannen.

När Lauries bästa vän Sarah presenterar henne för sin nya pojkvän på en julfest ett år senare känner genast hon genast igen honom. Han heter Jack och han kan inte vara hennes drömman för nu är han Sarahs stora kärlek. Kan hon sluta vara förälskad och bara se honom som en vän?

Berättelsen följer Laurie, Jack och Sarah under tio år. Vi får läsa om deras vardag i både glädje och sorg - om kärlek, vänskap och missade chanser.

Jag tycker mycket om den här boken! Jag gillar att den inte är så förutsägbar som många andra böcker i den här genren och karaktärerna tecknas också lite mer på djupet.

En dag i december är riktigt fin feelgood-läsning som lämnar en varm känsla efter sig när man slår igen boken.

En dag i december
Författare: Josie Silver
Förlag: Norstedst (2018)
ISBN: 9789113086859
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar